Hago Zorg Coalitie Goed Werkgeverschap
12-07-2024

Hago Zorg Steunt Rotterdamse Coalitie Goed Werkgeverschap

Het strategisch personeels- en recruitmentbeleid van Hago Zorg is gericht op twee belangrijke doelgroepen: arbeidsmigranten en vrouwen in de bijstand. Deze groepen vormen een waardevolle bron van potentiële collega's. Onder de inspirerende leiding van M&O Directeur Cynthia Smit - Cromberge worden speciale onboarding-programma’s ontwikkeld om hen optimaal te ondersteunen. Daarom sluit Hago Zorg zich met trots aan bij de 'Coalitie Goed Werkgeverschap' van de gemeente Rotterdam.

Waarom de Coalitie Goed Werkgeverschap nodig is

Rotterdam heeft als eerste gemeente in Nederland de 'Coalitie Goed Werkgeverschap' geïntroduceerd. Dit initiatief richt zich op het beter organiseren van arbeidsmigratie en het verminderen van overlast in woonwijken. In Rotterdam wonen vele tienduizenden EU-arbeidsmigranten. Zij dragen bij aan de economie, vooral in sectoren met veel vraag naar arbeid. Helaas zijn veel arbeidsmigranten niet geregistreerd, spreken zij slecht Nederlands, hebben zij geen vaste baan of woonadres, wat soms tot dakloosheid leidt. Dit heeft niet alleen een negatieve impact op de arbeidsmigranten zelf, maar ook op de stabiliteit van Rotterdamse wijken. In het convenant beloven de partners zich in te zetten voor inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP), aanbieden van scholing en taallessen, naleving van wet- en regelgeving en kwaliteitsnormen voor huisvesting en lidmaatschap van brancheorganisaties zoals ABU of NBBU. 

Want goed werkgeverschap loont

Hago Zorg ziet het belang van een goed georganiseerd arbeidsmigratiebeleid. Voor de continuïteit van ons zorgservicebedrijf is het essentieel om betrouwbare en betrokken werknemers te hebben. Door aan te sluiten bij de Coalitie Goed Werkgeverschap kunnen we bijdragen aan een stabiele en rechtvaardige omgeving voor arbeidsmigranten. Dit past perfect binnen onze visie op inclusiviteit.  

Samen met de gemeente Rotterdam, Tempo Team, Network People B.V., Labour Power Company en People 21 willen wij een positieve verandering teweegbrengen en laten zien dat goed werkgeverschap loont. En dat een eerlijke behandeling van alle werknemers leidt tot een sterkere en meer verbonden samenleving. 

Meer nieuws

Hago Zorg Mantelzorg 1
Goed werkgeverschap

Petje af voor alle mantelzorgers

< 1 min.
Mbo 2 Facilitair Zorgondersteuning Hago Zorg
Onze mensen, Goed werkgeverschap

11 collega's geslaagd voor MBO 2 opleiding Facilitair Zorgondersteuning

< 1 min.
Hartstikke Goed Award Hago Zorg 1
Onze mensen, Goed werkgeverschap

HARTstikke GOED Awards bij Hago Zorg

< 1 min.