Hago Zorg Verspillingsvrije Week
09-09-2024

Hago Zorg lanceert actie voor medewerkers om voedselverspilling tegen te gaan

Ieder jaar vraagt het Green Team van Hago Zorg, onderdeel van familiebedrijf Vebego, aandacht voor maatschappelijke thema’s, zoals CO2-reductie. Dit keer ligt de focus op voedselverspilling. “Een gigantisch probleem waar je relatief simpel een positieve bijdrage aan kunt leveren,” vertelt Paul Reijven, directeur Finance & Proces control en lid van het Green Team. “Elke kilo die niet verspild wordt, is namelijk honderd procent winst voor het milieu.” 

Smakelijk delen. ​Samen tegen voedselverspilling.

Hago Zorg kiest voor een campagne met als thema ‘Smakelijk delen. ​Samen tegen voedselverspilling’. In de Verspillingsvrije Week van 9 tot en met 15 september wordt de campagne gelanceerd.  

Iedere medewerker van Hago Zorg ontvangt een setje van 4 diepvries / magnetron bakjes. ​Hiermee kan men wat overblijft van de maaltijd makkelijk bewaren/invriezen voor een volgende keer. Of doorgeven aan iemand die het wel kan gebruiken zoals je collega of alleenstaande buurvrouw. Paul: “Hierdoor wordt er minder weggegooid. Met deze campagne bieden we kennis, tools en fun factoren om samen voedselverspilling tegen te gaan.” 

Meten is weten

Iedere keer als er een bakje ingezet wordt, wordt de QR code op de deksel van het bakje gescand. We meten hiermee 24/7 hoeveel we samen besparen. Onze collega’s van Vebego Cleaning Services doen ook mee! De actie loopt met verschillende communicatiemomenten door in 2025.  

Meer nieuws

Vsr Keurmerk
Een betere wereld

Hago Zorg behaalt opnieuw het VSR KMS-keurmerk: dé bevestiging van kwaliteit

< 1 min.
IMG 20240606 WA0000
Een betere wereld

Hand in hand voor een betere wereld: hoe werk en privé samen gaan

< 1 min.
Hago Zorg Smart Logistics 01
Een betere wereld

Onderweg naar CO2-neutraal ondernemen

< 1 min.