Hago Zorg Friss Groningen
30-07-2024

“Dank jullie wel, dit hadden we echt even nodig!”

Even kijkt ze beduusd. Ze is heel erg ziek en ligt in het UMCG. Gelukkig zijn haar ouders bij haar. Samen met een verpleegster is ze even met infuuspomp en al naar het toilet gelopen. En nu ligt Friss de Hagodis ineens in haar bed! Ze schatert het uit! Haar vader maakt snel een paar foto’s: “Dank jullie wel, dit hadden we echt even nodig!” 

Veel patiëntjes 

Er blijken veel zieke kinderen te zijn als Friss op bezoek is bij het UMCG. Voor elk van hen heeft hij aandacht. Samen met een jongetje van twee-en-een-half jaar oud blaast hij zeepbellen. Een meisje met een enorme bos prachtige vlechtjes vraagt om een dikke knuffel. En een puber een rolstoel op IC straalt als hij een high èn een low five van Friss krijgt. Heel voorzichtig, want hij is natuurlijk wel ziek.  

Voor jong en oud

En niet alleen de patiëntjes genieten. Ook de zorgprofessionals kijken lachen toe. “Wat ontzettend fijn dat jullie dit voor de kinderen doen!” De ouders spelen volop mee met het spel van Friss. En geven hun kroost, dat het toch best spannend vindt, vol vertrouwen een duwtje in de rug. “Dit is zo waardevol als je het ziek zijn allang hartstikke beu bent!” 

Tot de volgende keer

Nog een laatste keer kiekeboe bij een meisje in isolatie, nog een uitbundige handkus, dan vertrekt Friss weer. Naar het volgende ziekenbezoek. Want er zijn nog heel veel zieke kinderen in Nederland even willen lachen om zijn gekke capriolen.  

Daarom Friss

Hago Zorg vindt dat kinderen die zorg nodig hebben extra aandacht verdienen. Een positieve afleiding heeft een gunstig effect op hen. Door hen te laten lachen, vergeten ze even dat ze ziek zijn. En dat kan niemand beter dan Friss, de Hagodis.  

Hago Zorg Friss Groningen1
Hago Zorg Friss Groningen4
Hago Zorg Friss Groningen5
Hago Zorg Friss Groningen2
Hago Zorg Friss Groningen3

Meer nieuws

Hago Zorg Ter Weel Contractviering
De 5 zorgcategorieën

Een kristallen samenwerking tussen Zorggroep Ter Weel en Hago Zorg

< 1 min.
Hagozorg Frederique 5 Maart
De 5 zorgcategorieën

Ook dit jaar verbindt muziek

< 1 min.
Hago Zorg Gehandicaptenzorg Positieve Impact
Organisatie, De 5 zorgcategorieën

Jaaroverzicht 2023

< 1 min.